Wat is depressie en wat kan ik eraan doen?

Verdriet, zich down voelen, verlies van interesse of plezier in dagelijkse activiteiten – dit zijn symptomen die iedereen kent. Maar als ze aanhouden en een goed effect op ons leven hebben, zou het een depressie moeten zijn.

Volgens de Centers voor ziektebestrijding en preventie (vzp), hebben 7,6 p.c van personen ouder dan twaalf jaar een depressie in een hoeveelheid van 2 weken. dit kan aanzienlijk zijn en toont de dimensies van het probleem.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is depressie dat de meest voorkomende ziekte wereldwijd en daarom de belangrijkste reden voor arbeidsongeschiktheid is. Ze schatten dat 350 miljoen mensen wereldwijd worden geplaagd door depressies.

Snelle feiten over depressie:

. Depressie lijkt vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.
 . Symptomen zijn onder meer gebrek aan vreugde en verminderde interesse in dingen die een persoon geluk brachten.
 . Levensgebeurtenissen, zoals rouw, veroorzaken stemmingswisselingen die meestal kunnen worden onderscheiden van de kenmerken van depressie.
. De oorzaken van depressie worden niet volledig begrepen, maar zijn waarschijnlijk een complexe combinatie van genetische, biologische, omgevings- en psychosociale factoren.

Hoe wordt depressie getest

Depressie kan een stemmingsstoornis zijn die wordt gekenmerkt door een aanhoudend slecht humeur en een gevoel van ongeluk en verlies van interesse. het is een hardnekkig nadeel, geen voorbijgaand, dat gemiddeld zes tot acht maanden duurt.

De diagnose van depressie begint met een consult bij een arts of een psychiatrische specialist. het is van vitaal belang om de hulp van een professional te zoeken om totaal verschillende oorzaken van depressie uit te sluiten, een juiste medische diagnose te stellen en een veilige en effectieve behandeling te garanderen.

Wat betreft vele bezoeken aan de arts, is er ook een lichamelijk onderzoek om te kijken naar fysieke oorzaken en coëxistente aandoeningen. vragen zullen worden gesteld – “een geschiedenis nemen” – om de symptomen, hun tijdsverloop, enzovoort te bepalen.

Sommige vragenlijsten vergemakkelijken artsen om de ernst van een depressie te beoordelen. De Hamilton-beoordelingsschaal heeft bijvoorbeeld eenentwintig vragen, met daaropvolgende scores die de ernst van de aandoening beschrijven. De schaal van Hamilton is een van de meest gebruikte beoordelingsinstrumenten ter wereld voor artsen die depressie beoordelen.

Tekenen en symptomen

Symptomen van depressie zijn onder meer:

. depressieve bui
. verminderde interesse of plezier in eerder genoten activiteiten, verlies van fysieke aantrekkingskracht
. onbedoeld gewichtsverlies (zonder dieet) of lage eetlust
. slaapstoornis (slaapproblemen) of slaapstoornis (overmatig slapen)
. lichamelijke functie-agitatie, bijvoorbeeld rusteloosheid, op en neer lopen
. vertraagde lichamelijke functievaardigheden, bijvoorbeeld, vertraagde beweging en spraak
. vermoeidheid of verlies van energie
. gevoelens van waardeloosheid of schuldgevoel
. verminderd vermogen om keuzes te maken, te . . . concentreren of te creëren
. voortdurende gedachten aan dood of zelfmoord, of probeer zelfmoord

Oorzaken

De oorzaken van depressie worden niet helemaal begrepen en zullen niet tot één voorraad behoren. Depressie zal waarschijnlijk leiden tot een mooie combinatie van dingen zoals:

genetica
biologisch – veranderingen in neurochemische niveaus
milieu
psychologisch en sociaal (psychosociaal)

Sommige personen lopen een hoger risico op depressie dan anderen; risicofactoren zijn onder meer:

Levensgebeurtenissen: deze omvatten verdriet, echtscheiding, werkproblemen, relaties met vrienden en familie, geldzaken, medische problemen of acute stress.
Persoonlijkheid: degenen met minder overwinnende manieren om te gaan, of eerdere levenstrauma zijn extra acceptabel.
Genetische factoren: Eerstegraads familieleden met een depressie zullen de kans vergroten.
Jeugdtrauma.


Sommige voorgeschreven medicijnen: deze omvatten corticosteroïden, sommige bètablokkers, interferon en verschillende voorgeschreven medicijnen.
Misbruik van recreatieve drugs: Misbruik van alcohol, amfetamine en verschillende medicatie zijn krachtig gekoppeld aan depressie.
Een hoofdletsel in het verleden.


Eén aflevering van een zware depressie hebben gehad: dit verhoogt de kans op een depressie.
Chronische pijnsyndromen: deze en verschillende chronische aandoeningen, zoals polygene stoornis, chronische belemmerende longziekte en stoornis bouwen ongetwijfeld een extra depressie op

Behandeling

Depressie kan een behandelbare mentale toestand zijn. Het beheer van depressie bestaat uit 3 delen:

Ondersteuning, van het bespreken van verstandige oplossingen en bijdragende spanningen tot het opleiden van gezinsleden.
Psychotherapie, ook wel pratende therapieën genoemd, zoals psychologische kenmerkende medische zorg (CGT).
Medicamenteuze behandeling, met name antidepressiva.

Psychotherapie

Psychologische of pratende therapieën voor depressie omvatten cognitieve gedragsmatige medische hulp (CGT), sociale psychotherapie en probleemoplossende behandelingen. In delicate gevallen van depressie zijn psychotherapieën de primaire mogelijkheid voor behandeling; in matige en ernstige gevallen worden ze aan boord van verschillende behandelingen gebruikt.

CGT en sociaal medische hulp zijn de 2 belangrijkste vormen van psychotherapie die worden gebruikt bij depressie. CBT wordt ook geleverd in individuele sessies met een genezer, face-to-face, in groepen of via de telefoon. Sommige recente studies geven aan dat CGT ook effectief via een laptop wordt geleverd

Interpersoonlijke medische hulp helpt patiënten emotionele problemen te herkennen die een effect hebben op relaties en communicatie, en de manier waarop deze op hun beurt een effect hebben op de stemming en kunnen worden gewijzigd.

Antidepressiva

Antidepressiva zijn medicijnen die op doktersrecept verkrijgbaar zijn. medicijnen gebruiken voor matige tot ernstige depressie, lijken echter niet te worden aanbevolen voor kinderen en kunnen uitsluitend met voorzichtigheid worden voorgeschreven aan adolescenten.

Een aantal categorieën medicijnen zijn toegankelijk voor de behandeling van depressie:

selectieve 5-hydroxytryptamine heropname remmers (SSRI’s)
enzymremmers (MAO-remmers)
tricyclische antidepressiva antidepressiva
atypische antidepressiva
selectieve 5-hydroxytryptamine en catecholamine heropname remmers (SNRI)

Elke categorie medicatie werkt op een unieke neurochemische. Het medicijn moet worden voortgezet zoals voorgeschreven door de arts, zelfs wanneer de symptomen zijn verbeterd, om terugval te stoppen.

Een waarschuwing van de Food and Drug Administration (FDA) zegt dat “antidepressiva medicijnen gevaarlijke gedachten of acties bij sommige kinderen, tieners en jonge volwassenen kunnen verhogen binnen de eerste paar maanden van de behandeling.”

Eventuele problemen moeten worden besproken met een arts – samen met elk voornemen om antidepressiva te voorkomen

Oefening en andere therapieën

Aërobic oefening zou kunnen helpen tegen een gevoelige depressie, omdat het de peptideniveaus verhoogt en de neurochemische catecholamine stimuleert, die tot stemming wordt verklaard.

Hersenstimulatietherapieën – evenals elektroshocktherapie – worden toegepast bij depressie. Herhaalde transcraniële magnetische stimulatie stuurt magnetische pulsen naar de hersenen en zal effectief zijn bij ernstige emotionele stoornissen.

Er is natuurlijk ook nog yoga zoals ( Yoga Nidra ) Yoga Nidra is een systematische methode. Waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden. Uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau.

Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning. Bekijk hier een voorbeeld.

A.U.B Delen als u dit artikel leuk vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Meer Goede Tips
Misbruik jij je voeten?Vrouwen zijn goed voor bijna 90 procent…
Translate »