Slaapproblemen?Wat kan ik er aan doen!

Als je problemen hebt met slapen? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel word beschreven hoe jij in 7 stappen je slaap weer terug kunt gaan vinden. Iedereen heeft wel eens moeite met in te slapen of het gevoel hebben dat je slecht geslapen hebt.

Een heel druk leven met stress, heel laat opblijven, veel sporten of werken voor het slapengaan, lawaai, wenende kinderen ’s nachts zijn meestal de  oorzaak van een verstoorde slaap. Een verstoorde slaap met weinig rust is op zich nog geen ramp.

Maar het is wel belangrijk dat je  voldoende aandacht schenkt  voor je slaap en tijdig maatregelen neemt. Als je  langdurig slaaptekort hebt kan dat op langere termijn een slaapprobleem in de hand werken.

Wanneer heb ik een slaapprobleem?

Er is pas spraken van een slaapprobleem , als  je slaap verstoord wordt door een onderliggende oorzaak , of als je  langdurige  slaap  een gewoonte is geworden, waardoor het slapen gaan tot frustraties leidt en het  niet meer lukt om in slaap te vallen.

Bij een slaapprobleem krijg je meestal ook  een langdurig slaaptekort en ook problemen met je functioneren overdag zoals vermoeidheid, een suf gevoel, concentratieproblemen, prikkelbaarheid of zelfs stemmingswisselingen.

Soorten slaapproblemen

Als er problemen zijn met inslapen, doorslapen of vroeg wakker worden, Dan spreken we over slaaploosheid of ook genoemd insomnie Soms komt slapeloosheid op zichzelf voor (primaire slapeloosheid), soms ligt het aan  een mentale stoornis, een andere slaapstoornis of middelengebruik aan de basis ervan en dat noemen we (secundaire slapeloosheid).

Andere slaapproblemen

Er zij natuurlijk ook nog andere slaapproblemen zoals, slaapwandelen, nachtmerries, nachtangst en nachtelijk gillen (parasomnieën) rusteloze benen, tandenknarsen en kaakklemmen (slaapgerelateerde bewegingsstoornissen) centrale slaapapneu, obstructieve slaapapneu (slaapapneu-syndromen) slaap-waakritmestoornissen , hypersomnie.

Wat kan ik er zelf aan doen?

Je zou naar een dokter kunnen gaan die op zijn beurt weer slaappillen voorschrijft. Die eigenlijk niet zo gezond zijn voor uw lichaam, je kan er zelfs aan verslaafd worden. En ze kosten nog eens geld er bovenop.

Of je kan het boek van W.van der Klauw Slaapdeskundige en auteur van Perfect Slapen in 7 Stappen. Eens proberen , het is één dat speciaal geschreven is om mensen te helpen met een slaapstoornis. Dit boek gaat jou leven totaal veranderen en een goede verdiende nachtrust geven waar jij al zo lang naar snakt.

krijg direct toegang tot de 7-stappen methode

Ontdek het brede assortiment
A.U.B Delen als u dit artikel leuk vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Meer Goede Tips
In de perioden van de overgang neemt de aanmaak van…
Translate »