Paardenkastanje?

Paardenkastanje : ook wel bekend als ( Aesculus hippocastanum ).

Meestal worden de zaadjes als geneesmiddel gebruikt , maar zelden ook bladeren , bloesem , en schors.De belangrijkste actieve bestanddelen zijn aescinen , looistoffen en flavonglycosiden.

Heilzame Werking ?

De actieve stoffen werken sterk op bloedvaten en speciaal op de aders . Ze zijn krampstillend en pijn verlagend.

Toepassing ?

Inwrijven met een tinctuur ?van paardenkastanje of een omslag met een papje zou helpen tegen aderaandoeningen en reuma.Gebruik zo’n omslag ook bij maag en darmklachten of borstontsteking.

Een zitbad met een extract van paardenkastanje is goed tegen aambeien. Drink tegen de hoest paardenkastanjethee.

  Wist je ……………

dat het bijgeloof wil dat 3 paardenkastanjes in je vestzakje je beschermen tegen iedere ziekte ?

Thee

Giet 1 kopje kokend water op een volle theelepel gedroogde paardenkastanjebladeren. Laat 10 minuten trekken en zeef de thee. Zoet met honing

ZIT/VOETBAD

Giet 1/4 liter kokend water over 2 volle eetlepels gemalen kastanje en fijngemaakte kastanjebladeren , laat 10 minuten trekken en zeef het vocht. Giet het aftreksel in een teiltje en baad daar in 10 minuten. Voeg voor een voetbad extra 1 eetlepel tijmblaadje toe.

TINCTUUR

Giet 100ml jenever op 2 volle eetlepels gemalen kastanjes en 2 eetlepels fijngemaakte kastanjebladen en laat goed afgesloten 2 weken staan. Zeef daarna. Schenk de tinctuur in een steriel , donker en goed afsluitbaar flesje . Wrijf er afhankelijk van de aard van de klacht , gewrichten , onderbenen of bovenlichaam meer in.

PAPJE

Meng gelijke delen paardenkastanjemeel en tarwemeel , giet er azijn bij en roer tot een stevig papje. Bestrijk er de zere plek of strijk het dun uit over een doek en wikkel die om het pijnlijke lichaamsdeel.

 

 

A.U.B Delen als u dit artikel leuk vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Meer Goede Tips
Duizenblad - Ook wel Achillea millefolium  genoemd. Gbruikt Deel/Actieve Stoffen…
Translate »