Oorzaak van een vette huid

Vette huid is erg vervelend voor veel mensen. Hoewel het geen schade veroorzaakt, willen mensen vaak meer informatie over een vette huid. Wat is een vette huid? Wie heeft er last van en hoe kan ik het identificeren? Vette huid komt vooral voor bij jonge mensen. Door de T-zone te observeren, kan een vette huid worden geïdentificeerd. De redenen zijn bekend en gemakkelijk te behandelen, dus oplossingen zijn meestal dichterbij en eenvoudiger dan u denkt.

Vette huid wat is dat?

Vette huid komt vooral voor bij jonge mensen. Deze vette huid is gemakkelijk te herkennen aan de T-zone (kin, neus en voorhoofd). Als je een vette huid hebt, schijnt dit gebied vaak. Vette huid is ook altijd dikker dan niet-vette huid omdat er meer talg op het oppervlak van de huid zit, met als gevolg dat de huid nogal keratineus is. Een andere goede manier om te weten of je een vette huid hebt, is door gedurende de dag een tissue tegen je gezicht te houden. Als er een vettig soort vloeistof op het weefsel zit, heb je meestal een vette huid.

Wat Is Talg?

Talg bestaat grotendeels uit vet en heeft een essentiële functie voor het lichaam. Tallow is een soort beschermende olie die de huid beschermt tegen negatieve externe invloeden. Op het moment dat je een vette huid hebt, is het proces van talgproductie niet in balans met het natuurlijke verlies.

Tallow kan dan de pH-waarde van de huid veranderen in plaats van deze te beschermen. Als de vette huid niet voldoende wordt verzorgd, kan dit leiden tot ontstekingen en deze zijn vaak de voorloper van acne. In deze toestand is de huid niet beschermd tegen bacteriën en andere schadelijke micro-organismen.

Niettemin heeft een vette huid zeker voordelen ten opzichte van een niet-vette huid, omdat de vette huid veel minder snel verouderd en de huid lang jong blijft. Vette huid is ook een zeer sterke huid in vergelijking met een droge huid.

Het is raadzaam om te proberen de talgproductie in evenwicht te brengen, want als dit werkt, krijgt u geen droge huid maar een gezonde en goed beschermde huid. Probeer dus de balans te vinden om een ​​optimale huid te creëren. Het is niet zo dat vette huid over je hele lichaam verschijnt, vette huid kan ook lokaal zijn.

Wat Zijn De Oorzaken Van Een Vette Huid?

  • Erfelijkheid
  • Dieet
  • Hormoonveranderingen, voornamelijk tijdens de pubertijd, maar dit kan ook op andere momenten onder andere omstandigheden
  • Zwangerschap
  • De pil
  • Bepaalde cosmetica
  • Vochtigheid en heet weer

Hoe Kun Je Een vette Huid Het Best Verzorgen?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw huid weer in balans brengt. Bij een vette huid moet je ervoor zorgen dat je je huid schoon houdt, omdat goede hygiëne een must is om weer in balans te komen. Make-upresten en ander vuil (bijvoorbeeld sigarettenrook) moeten bij voorkeur elke dag worden verwijderd voordat u gaat slapen.

Wat Kun Je Best Doen Bij Een Vette Huid?

Gebruik producten die uw huid weer in balans kunnen brengen Verminder de vorming van talg zodat de talgklier normaliseert Verwijder te veel talg Bescherm de huid tegen schadelijke externe invloeden

Je moet niet denken dat deze producten en tips de huid binnen enkele weken in balans kunnen brengen. Een vette huid is een feit en als u dit niet onmiddellijk begrijpt en er naar handelt, kunt u hier nog heel lang last van hebben. Zorg ervoor dat u uw evenwicht vindt indien nodig met de hulp van een schoonheidsspecialiste of arts.

A.U.B Delen als u dit artikel leuk vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Meer Goede Tips
Plassen heeft vaak verschillende oorzaken en komt voor bij vrouwen…
Translate »