Hoe komt het dat ik soms een bibberend oog heb?

Spierspasmen in de ogen – dat is echt spiertrekkingen van Associate in beschermende verpleegploeg – zijn gebruikelijk en vaak onschadelijk.

De meeste oogspierspasmen duren slechts een paar minuten, maar meestal zal Associate in Nursing beschermende plooi twitch dagen of langer aanhouden. zodra uw beschermende plooi spierkrampen is, zou u waarschijnlijk aannemen dat iedereen het zal zien. de meeste oogtrillingen zijn echter verfijnd en worden niet alleen door anderen gezien.

De medische term voor oogspierspasmen is myokymie.

Als je expertise hebt in oogspierspasmen die niet vluchten, kan dit wijzen op een belangrijke medische specialiteit die de beschermende plooi aangrijpt – zoals spasmen of hemifaciale spasmen.

Deze relatief zeldzame aandoeningen zijn extra duidelijk en ernstiger dan gewone oogspierspasmen en zullen nu worden geëvalueerd door een oogarts.

Wat veroorzaakt de oogtrillingen eigenlijk?

Er zijn verschillende oorzaken voor het oogtrillen.

     Spanning
     Vermoeidheid
     Vermoeide ogen
     Cafeïne
     Alcohol
     Droge ogen
     Voedingsproblemen
     allergieën

Hoe stop je het oogtrillen?

1. Stress

Stress is misschien wel de meest voorkomende verklaring voor oogspierspasmen. Yoga, ademhalingsoefeningen, uitbetalingstijd met vrienden of huisdieren en het verkrijgen van extra uitvaltijd in uw schema zijn manieren om stress te verminderen die uw beschermende vouwtrekkingen zal veroorzaken.

2. vermoeidheid

Gebrek aan slaap, al dan niet vanwege stress of een andere reden, zal oogspierspasmen veroorzaken. Uw slaap vangen en een gestandaardiseerd slaapschema hebben zal dit vergemakkelijken.

3. Oogvermoeidheid

Oogbelasting – met name digitale oogbelasting door overmatig gebruik van computers, tablets en smartphones – is ook een standaardverklaring voor beschermende spierspasmen.

Volg de “20-20-20-regel” zodra digitale apparaten worden geëxploiteerd: kijk elke twintig minuten vanaf uw scherm en sta uw ogen toe zich gedurende 20 seconden of langer te specialiseren in een verafgelegen object (op minstens 20 meter afstand). Dit vermindert vermoeidheid die oogspierspasmen veroorzaakt.

Verhoog ook uw medisch specialist met betrekking tot pc-brillen om digitale oogbelasting te verlichten.
Promo: de manier om infographic oogspierspasmen te stoppen

Infographic: de manier om spierkrampen in de ogen te stoppen [Vergroten]


4. Cafeïne

Te veel cafeïne veroorzaakt spierkrampen in de ogen. probeer elke week of 2 op low, thee en frisdrank te remmen (of schakel over naar cafeïnevrije versies) en kijk of je spierspasmen in de ogen verdwijnen.

5. Alcohol

Als je ervaring hebt met oogspierspasmen als je eenmaal brouwsel, wijn of sterke drank drinkt, probeer je dan een korte tijd te onthouden, omdat alcoholgebruik ervoor kan zorgen dat de oogleden gaan trillen.

6. Droge ogen

Veel volwassenen hebben droge ogen, vooral als ze vijftig zijn. Droge ogen zijn ook vrij gebruikelijk bij mensen die computers gebruiken, gebonden medicijnen nemen (vooral antihistaminica en een paar antidepressiva), contactlenzen dragen en cafeïne en / of alcohol consumeren.

Als u een beschermende plooi in uw spierspasmen heeft en uw ogen voelen korrelig of droog aan, raadpleeg dan uw arts voor een analyse van de droge ogen. Herstellend nat worden aan de oppervlakte van uw oog kan de aandachtspierspasmen stoppen en het gevaar van spiertrekkingen in de toekomst verminderen.


7. Voedingsproblemen

Sommige rapporten geven aan dat een tekort aan gebonden voedingscomponenten, zoals metalen elementen, beschermende vouwkrampen zal veroorzaken. hoewel deze rapporten niet doorslaggevend lijken te zijn, kan dit een andere uitvoerbare verklaring zijn voor oogspierspasmen.

Als u betrokken bent bij het feit dat uw dieet mogelijk niet alle voedingsstoffen levert die u voor een gezond zicht wenst, bespreek dit dan samen met uw medisch specialist voordat u vrij verkrijgbare voedingssupplementen koopt.


8. Allergieën

Mensen met oogallergieën hebben een haptisch gevoel, zwelling en tranende ogen. Door over uw ogen te wrijven vanwege symptomen van overgevoeligheidsreacties komt aminoalkaan vrij in uw beschermende vouwweefsels en traanfilm, wat oogspierspasmen kan veroorzaken.

Soms zijn vrij verkrijgbare oogdruppels ontwikkeld om symptomen van overgevoeligheidsreacties te verminderen vaak nuttig. antihistaminica in deze druppels veroorzaken echter droge ogen. Het is het beste om uw medisch specialist te raadplegen om er zeker van te zijn dat u het juiste probleem voor uw ogen doet als u symptomen van overgevoeligheidsreacties en spierspasmen in de ogen heeft.
Botox om oogspierspasmen te voorkomen

In zeldzame gevallen komen sommige oogspierspasmen eenvoudigweg niet weg, ondanks het toepassen van de remedies die hoger zijn dan.

Aanhoudende beschermende plooien twitches worden vaak behandeld met botulinum toxine A-injecties om de musculus contracties in het ooglid te voorkomen die de spierspasmen veroorzaken.
Wanneer een oogarts moet worden onderzocht

Raadpleeg onmiddellijk een oogarts als je expertise hebt in aanhoudende oogspierspasmen, onverwachte veranderingen in het uiterlijk of beweging van [* fr1] je gezicht (inclusief je oogleden), of als elke oogleden daarom strak zijn, het is niet mogelijk om je ogen te openen. Dit zijn vaak tekenen van een zware aandoening.

A.U.B Delen als u dit artikel leuk vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Meer Goede Tips
Heb jij een Airfryer, en maak je er eigenlijk alleen…
Translate »