Gember wat is dat? En wat kan je er mee doen.

 

Gember is de wortelstok van een tropische plant, die mooie bloemen oplevert. De smaak van gember is zeer typisch en doet wat aan zeep denken. In Aziatische gerechten en vooral in de Chinese keuken is gember onmisbaar.

De verse wortelstokken worden vijf tot zes maanden na aanplant geoogst. Verse gember heeft een sterkere smaak dan de gedroogde en gemalen wortel.

Verse gember wordt geschild en gekonfijt in een zware suikersiroop en word verkocht onder de naam “stemginger” en kan zo gegeten of verbruikt worden in zoete nagerechten.

De fijngeraspte gemberwortel kan u toevoegen aan marinades, vinaigrettes, sauzen, vlees, gevogelte, bouillon of soepen. Ook jam of gebak kan u met gember kruiden. Gember past uitstekend bij bananen en appelen. De smaak van gember blijft het best behouden als u hem pas tegen het einde van de kooktijd toevoegt. Als u gember meekookt of meebakt, wordt de smaak minder sterk.

Maar u kan de gember ook gebruiken als thee of koude drank. De drankjes kan je op verschillende manieren klaar maken , Hier onder vind u een voorbeeld op video hoe u zo een drankje kan maken.

Weetje: madame du Barry, een van de minnaressen van Lodewijk XV, serveerde haar minaars een drankje van eieren en gember. Dat zou hen tot onbeheersbare wellust drijven. Of dat haar geheim was om van een eenvoudige dochter van een naaister op te klimmen tot een begeerde hofdame, is niet bekend.

 

A.U.B Delen als u dit artikel leuk vond.

Eén gedachte over “Gember wat is dat? En wat kan je er mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Meer Goede Tips
Je kent het wel , goesting hebben in een tussendoortje.…
Translate »