Duizendblad ? voor thee , bad en een goede doorbloeding.

Duizenblad Ook wel Achillea millefolium  genoemd.

Gbruikt Deel/Actieve Stoffen ?

Bloesem en blad worden als geneesmiddel gebruikt. Werkzame bestanddelen zijn vooral etherische olién , bitter en looistoffen , flavonoiden , salicylzuur , sesquiterpenen en kalium.

Heilzame Werking ?

De etherische olien verzachten darmkramp  buikpijn en remmen ontstekingen. De flavonoiden hebben een antibiotische werking. Salicyzuur  verzacht pijn en sesquiterpenen en kalium gaan beide oedeemvorming tegen.

Opgepast !

Bij een enkeling veroorzaakt alleen al huidcontact met duizendblad een plaatselijke allergische reactie . Wie daar last van heeft moet dit kruid op geen enkel manier als huismiddeltje gebruiken.

Toepasing ?

Duizendbladthee helpt tegen kramp in de onderbuik als gevolg van verkeerd eten of tijdens de menstruatie en zou ook voor een betere doorbloeding zorgen. Een theekuur is vochtafdrijvend en goed tegen oedeem.

Dezelfde kuur helpt ook tegen jicht. Een omslag met duizendblad bespoedigt de genezing van lichte verbrandingen en open wonden. Tegen aambeien kan een zitbad worden genomen en een voetbad zou een goede doorbloeding bevorderen en helpen tegen aderaandoeningen . Een ligbad zou krampstillend werken en een weldadig effect hebben bij reuma , jicht en zenuwpijn.

Thee Bereiding ?

Giet een kopje heet water over 1 theelepel duizendblad , laat ongeveer 10 minuten trekken en zeef de thee. Drink niet meer dan twee koppen per dag een duizendblad kuur duurt 6 weken en moet daarop 4 weken worden onderbroken.

THEEMIX VOOR EEN BETERE DOORBLOEDING ?

Meng 2 theelepels duizendblad met 1 theelepel hagendoorn. Giet 1/4 liter kokend water over. Laat 15 minuten trekken en zeef de mix. Drink lauwwarm.

OMSLAG ?

giet een 1/2 liter kokend water op een handvol duizendblad. Drenk een linnen doek of netel - doek in het aftreksel en leg warm op de wond.

BAD ?

Giet voor een zit of voetbad een 1/2 L kokend water op 1 handvol duizendblad en laat een paar uur staan. Zeef het aftreksel en giet bij het hete badwater. Gebruik voor een kuipbad de dubbele hoeveelheid. Baad daarin 10 minuten.

 

 

 

A.U.B Delen als u dit artikel leuk vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Meer Goede Tips
Gezonde voeding ? Hier beneden vind u advies en tips…
Translate »