cholesterolverlagende voeding

Iedereen eet tegenwoordig avocado’s. Van zeldzaam exotisch fruit tot een brunchnietje, de bescheiden avocado heeft echt een moment. Het is rijk en romig, waardoor het perfect is om op toast te verspreiden of in een smoothie te kruipen.

Dus hoe zit het met de voedingswaarde van een avocado? Cholesterol vriend of cholesterol vijand? Ondanks dat ze vaak een superfood worden genoemd, is de kwestie van de voordelen voor de gezondheid, terwijl ze over het algemeen nog steeds positief zijn, iets gecompliceerder. Hier is onze handige gids over voordelen en nadelen van avocado-cholesterol.

Avocado en cholesterol: het echte verhaal

Waar moet je op letten als het gaat om avocado en cholesterol? Is avocado inderdaad hoog in cholesterol? Eigenlijk bevat deze smakelijke vrucht geen cholesterol; echter, zoals u wellicht weet, is het cholesterolgehalte in voedsel niet echt bepalend voor de hoeveelheid die zich in de bloedvaten vormt.

Het hebben van te veel verzadigd vet in het algemeen en te weinig onverzadigd vet is namelijk een van de factoren die leiden tot slechte cholesterol. Dus hoe gaan avocado’s op deze maatregel? Ze zijn in feite rijk aan onverzadigde vetten, dus het is goed om je dieet in te ruilen in plaats van verzadigd vet voedsel als je je bewust bent van de gezondheid van het hart.

Is avocado goed voor het verlagen van cholesterol?

Dus is avocado goed voor cholesterol? In plaats van u te concentreren op één voedsel, is het de kunst om kleine, duurzame veranderingen aan te brengen aan uw dieet in het algemeen.

Hoogwaardige verzadigde vetten omwisselen met onverzadigde vette voedingsmiddelen is de beste keuze: probeer minder voedingsmiddelen te eten, zoals boter, room, volle melkproducten, koekjes, vet vlees en cake en kies voor vette vis
bijvoorbeeld zalm , walnoten, zaden en … avocado !

Een goede manier om dit te doen, is om eenvoudige swaps te vinden, dus waarom zou je bijvoorbeeld een beetje avocado op toast in plaats van boter verspreiden?

Of probeer in plaats daarvan een van Becel ProActiv’s boter waarvan is aangetoond dat ze helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet.

Belangrijke avocadofeiten

Dus dat zijn de belangrijkste dingen die je moet weten over avocado en cholesterol. In essentie kan het gebruik van avocado in uw dieet u helpen om uw inname van slechte verzadigde vetten te verminderen en deze te vervangen door goede vetten, die op hun beurt kunnen helpen om uw cholesterol te verlagen.

Het enige ding om op te merken is echter dat ongeacht het soort vet, avocado’s een hoog niveau van het spul hebben, waardoor ze calorierijk voedsel worden. In feite heeft een enkele middelgrote avocado ongeveer de helft van je totale aanbevolen hoeveelheid vet voor de dag, dus zoals met alles moet je met mate consumeren!

Als u hebt besloten om verzadigd te gaan met onverzadigde vetten, is een geweldige manier om dit te doen, het vinden van smakelijke recepten om u enthousiast te maken voor het eten van gezonde maaltijden.

Als je een beetje heerlijke avocado wilt toevoegen aan je ontbijt, lunch of diner, lees dan onze favoriete avocado-recepten en als je meer ondersteuning nodig hebt bij het verlagen van je cholesterolverlies, probeer dan eens onze Cholesterolverlagende starterskit te downloaden.

  • Becel ProActiv bevat plantensterolen waarvan is aangetoond dat het het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. Het consumeren van 1,5-2,4 g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7-10% verlagen binnen 2-3 weken wanneer het wordt geconsumeerd als onderdeel van een gezond dieet en levensstijl.

Individuele resultaten kunnen variëren. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten.

Er zijn veel risicofactoren voor coronaire hartziekten en het is belangrijk om voor al deze patiënten te zorgen om het algehele risico ervan te verminderen.

Bekijk ook hier onder de gezonde diëten die reeds hun doel hebben bereikt en duizenden mensen geholpen hebben.

A.U.B Delen als u dit artikel leuk vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Meer Goede Tips
Vet is een belangrijk onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Maar…
Translate »